• Stichting Jean-François Peterbroeck
    Samen voor een rechtvaardige wereld

Jeugdontwikkeling

De as “Jeugdontwikkeling” wil hulp en steun bieden in situaties van armoede, discriminatie en onrecht waaraan teveel kinderen (verwaarloosde, vluchtelingen- en weeskinderen, kindarbeiders, slachtoffers van conflicten of van sociale armoede) blootgesteld worden en waarvoor oplossingen kunnen worden aangeboden.

Autisme

In Franstalig België is er een gebrek aan structuren in het middelbaar onderwijs voor de begeleiding, de ondersteuning en de opleiding van hoogfunctionerende autistische kinderen. De as “Autisme” wil daar iets aan doen.

Actualités

19/10/2017

Bruxelles (Belgique) _ Visite de l’Association La Ruelle

De Stichting steunt de vereniging La Ruelle in Sint-Joost, een van de armere wijken van Brussel, al vier jaar.

Bierges (Belgique) _ Témoignage de Véronique Mairlot-Peterbroeck sur RCF Radio

27/06/2017

Paris (France) _ Participation au Congrès International du BICE « Eduction aux droits, droit à l’éducation : expériences partagées »

07/06/2017